تخفیف‌ها و قیمت جشنواره‌ها در قیمت فروش در نظر گرفته نمی‌شود
توجه : برای فیلتر کردن نمایش ها در نمودار بر روی عنوان هریک کلیک کنید .

شهید محمود صابر درویشShahid Mahmoud Saberdarvish

محل خدمت: سپاه پاسداران شناسه ایثار شهید : 00013982 دسته:

شهید محمود صابردرویش در 30 مهر ماه سال 1339 در آبادان متولد شد. این شهید والامقام دارای ملیت ایران و مذهب اسلام شیعه بود. در کودکی به همراه خانواده به تهران عزیمت و در محله امامزاده حسن سکونت یافت وی دوران تحصیلی را در مدارس منطقه ۱۷ گذراند. وی تحصیلات خود را تا مقطع دوم راهنمایی ادامه داد و پس از دوران انقلاب به عضویت سپاه پاسداران درآمد.آخرین بار به عنوان رزمنده به اتفاق برادرش علی و امیر و همچنین برادر خانمش آقای جعفر دیندار با گردان عمار لشکر ۲۷ محمد رسول الله در عملیات بدر شرکت کرد. امیر و جعفر در این عملیات مجروح شدند و به درجه جانبازی نائل آمدند.

 

محمود صابردرویش نیز در تاریخ پنجشنبه 1363/12/23 در جزیره مجنون به درجه رفیع شهادت نائل آمد و پیکر پاکش پس از 17 سال و اندی چشم انتظاری به آغوش خانواده بازگشت.مزار این شهید در قطعه 27 ردیف 132 شماره 11 بهشت زهرا (س) قرار دارد.

تلاوت سوره مبارکه الرحمن به نیت این شهید

تماس بگیرید

401 بار دیده شده مقایسه
ضمنا برادر ناتنی این شهید بزرگوار به نام شهید حمید محمودی نیز به شهادت رسیده است.

شهید محمود سایر درویش در سال ۱۳۳۹ در یک خانواده مذهبی در شهر آبادان چشم به جهان گشود. در کودکی به همراه خانواده به تهران عزیمت و در محله امامزاده حسن سکونت یافت وی دوران تحصیلی را در مدارس منطقه ۱۷ گذراند. و به دلیل مشکلات اقتصادی موفق به اخذ دیپلم نگردید . دوران جوانی او مصادف شد با انقلاب شکوهمند اسلامی ایران که با هدایت ورهبری امام خمینی همانند سایر جوانان این مرز بوم به سیل خروشان مردم انقلابی پیوست و سال ۱۳۵۷ جهت پیروزی انقلاب اسلامی در تظاهرات علیه نظام ستم شاهی شرکت فعال داشت پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای حفظ و حراست از آن به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. با شروع جنگ تحمیلی بارها درخواست حضور در جبهه را داشت که بالاخره ، با کسب رضایت مسئولین چند باری در جبهه حضور پیدا کرد.

آخرین بار به عنوان رزمنده به اتفاق برادرش علی و امیر و همچنین برادر خانمش آقای جعفر دیندار با گردان عمار لشکر ۲۷ محمد رسول الله در عملیات بدر شرکت کرد. امیر و جعفر در این عملیات مجروح شدند و به درجه جانبازی نائل آمدند.  محمود صابردرویش نیز در تاریخ پنجشنبه 1363/12/23 در جزیره مجنون به درجه رفیع شهادت نائل آمد و پیکر پاکش پس از 17 سال و اندی چشم انتظاری به آغوش خانواده بازگشت. در بخشی از وصیت نامه شهید آمده است که:

 

دنیا برای امتحان است ، این دنیا مبادا ما را به خود مشغول کند که از کمال ساقط می سازد

 

 از آن شهید عارف یک پسر بنام مهدی به یادگار باقی مانده است که الحمدالله مهدی با فدا کاری مادرش ، دوران تحصیلی عالیه را با کارشناسی ارشد کارگردانی با موفقیت پشت سر گذاشته و در صدا وسیما جمهوری اسلامی ایران بعنوان مستند سازه مشغول به کار است و دارای همسری مهربان با تحصیلات عالیه و دختری نازنین به نام مریم صابردرویش می باشد.


هادی معماری از رزمندگان جنگ تحمیلی است که پس از بمب گذاری در سال 60 فرماندهی ساختمان نخست وزیری و ریاست جمهوری را بر عهده گرفت و مدتی قائم مقام لشگر حفاظت را نیز بر عهده داشت. وی از هم رزمان شهید محمود (غلامرضا) صابر دوریش نیز بوده که خاطره ای را از این شهید عزیز روایت می‌کند:

هر وقت بنا بود به کارمندی تذکر بدهیم همیشه از صابر درویش استفاده می‏‌کردیم او با رفتار حسنه‌‏اش نفوذ خوبی در بین بچه‏‌داشت. یکی از دلایلش هم این بود که هروقت می‏‌خواست نصیحت کند از از قرآن و احادیث استفاده می‏‌کرد و به قدری در فرائض دینی پایبند بود که بسیاری از مستحبات را هم به جا می‏‌آورد. شاید این زمینه به دلیل آن ایجاد شده بود که صابر درویش قبل از جذب در سپاه درس طلبگی می‌خواند. محمود از نیروهای پاسداری بود که در دوره 32 و 33 پادگان امام حسین آموزش دیدند، دوره‏‌های فشرده‏ که به مدت 4 ماه توسط مربیان شاخصی مانند شهید جاوید الاثر غفوریان برگزار می‏‌شد و پس از استقرار در مقر مطهری به ساختمان ریاست جمهوری انتقال یافتند. در همه سال‌هایی که با محمود بودم به هیچ وجه سهل انگاری از وی ندیدم، یک جوان پر روحیه بود و همیشه عملکردش نسبت به دیگر همکارانش بالاتر بود. او کاملا سلسله مراتب نظامی را رعایت می‌کرد و از یلخی برخورد کردن خوشش نمی‌آمد. یک روز دیدم صابر درویش به دفترم آمد، گویا یکی از کارمندان اشتباهی مرتکب شده بود و با اینکه خودش می‏‌توانست با آن نیرو برخورد کند به من مراجعه کرد و گفت همکاری یک دستگاه غیر مجاز با خود به ساختمان آورده من تذکر دادم اما با توجه به دستور العملی که به ما دادید با او برخورد نکردم و با شما در میان گذاشتم تا تذکر بدهید.

 

سرت بی کلاه ماند

هر فراخوانی که برای عملیات صادر می‏‌شد این شهید اولین نفری بود که درخواست حضور در جبهه می‏‌داد اما ما در آن زمان با کمبود نیرو مواجه بودیم و ضمنا دستگاه پیشرفته‏‌ای برای کنترل و حفاظت و حراست نداشتیم و با اعزام نیرو از بین پرسنل داخل مجموعه معمولا موافقت نمی‏‌کردیم، چون زمان زیادی را برای آموزش این نیروها صرف کرده بودیم و تربیت نیروهایی همچون صابر درویش برایمان سخت بود. سال 61 با شهید صابر درویش و و یکی دیگر از همکاران با پای پیاده به امامزاده داود رفتیم و آن روز حرم برای غبارروبی بسته بود بیرون ایستاده بودیم که خادمی من و آن همکارم را برای غبارروبی صدا کرد ما رفتیم صابر درویش ماند و بعد از مراسم به شوخی گفتیم ما روزی‏ و مزدمان را امروز گرفتیم اما تو سرت بی کلاه ماند. غافل از اینکه او قرار بود مزد بالاتری از خداوند دریافت کند.

 

هر وقت دیر می‌کرد می دانستیم تقصیر موتورش است

محمود یک موتور فرسوده داشت که هر وقت دیر می‏‌کرد می‌‏دانستیم موتورش خراب شده و همیشه سر فرصت شناور موتور را تمیز می‌‏کرد. یک شب من را برای خواندن دعای توسل به منزلشان در محله امامزاده حسن(ع) دعوت کرد و آن شب هوا به قدری بارانی شد و تگرگ زد که نتوانستم به منزل بروم، شب را در خانه آنها ماندم و از بهترین خاطرات زندگی‏‌ام همان شب است فردا هم با همان موتور فرسوده به محل کار رفتیم.

 

پس از 17 سال برگشت

صابر درویش همیشه دعای عهد و زیارت عاشورا می‏‌خواند و می‏‌گفت از خدا خواسته‌‏ام شهید شوم و سپس در رکاب امام زمان بجنگم. سرانجام هم در عملیات بدر به شهادت رسید و پیکرش سال 80 پس از 17 سال به کشور بازگشت. وقتی جنازه شهدا را به ورزشگاه آزادی انتقال دادند، محمدرضا واحدی که یکی از همکاران قدیمی شهید و ما بود با مقام معظم رهبری برای فاتحه خوانی به ورزشگاه رفت و به طور اتفاقی تابوت شهید را می بیند که نام عباس که اسم پدر شهید صابر درویش بوده به جای محمود نام شناسنامه‏‌ای شهید بر روی آن درج شده و پس از استعلام از مسئولین این نام درست شده و پیکر شهید تحویل خانواده‏‌اش می‏‌شود.

برچسب:
اطلاعات کلی
نام و نام خانوادگی

محمود صابردرویش

نام مستعار

غلام

نام پدر

عباس

تاریخ تولد

1339/07/30

سن

24

تاریخ شهادت

1363/12/22

محل شهادت

جزیره مجنون

شهادت در عملیات

بدر

نحوه شهادت

حوادث ناشی از درگیری

مزار شهید

بهشت زهرای تهران
قطعه 27 ردیف 132 شماره 11

درصد جانبازی

محله

امامزاده حسن علیه السلام

اطلاعات سازمانی
حوزه بسیج

247 محمد مصطفی صلی الله علیه

محدوده پایگاه

پایگاه فعالیت

پایگاه مقاومت بسیج شهید مایلی

مسجد فعالیت

مسجد چهارده معصوم علیهما السلام

یگان خدمت

سپاه پاسداران

سمت و رتبه

رزمنده

رسته خدمت

ویژگی های شهید
فرهنگی مذهبی

ورزشی

شغلی

پاسدار

تحصیلات

دوم راهنمایی

رشته تحصیلی

محل تحصیل

تصاویر شهید

مزار شهید

مزار شهید محمود صابر درویش
تصویر مزار پاسدار شهید محمود صابر درویش

پوستر شهید

پوستر شهید محمود صابر درویش
تصویر پوستر شهید محمود صابر درویش

لطفا پیش از ارسال دلنوشته خود درباره شهید موارد زیر را مطالعه و بررسی نمایید.

الف) متن دلنوشته شما قبل از انتشار در وبسایت ، به طور دقیق بررسی می گردد و پس از تایید با نام خودتان برای عموم منتشر می گردد. بنابراین خواهشمندیم در ارسال متن خود دقت نمایید.

ب) در صورتی که دلنوشته ارسالی شما دارای محتوایی باشد که بتوان روی آن کار بیشتری کرد ، با هماهنگی خودتان ، ویراستاران وبسایت از نظر ادبی آن را ویرایش نموده و پس از ایجاد شاخ و برگ مناسب ، نسبت به انتشار آن در بخش های دیگر وبسایت اقدام می نمایند.

ج) توجه نمایید که از انتشار محتوای دارای اصطلاحات و الفاظ نامناسب ، محتوای مغایر با قوانین کشور جمهوری اسلامی ایران و هرگونه محتوایی که رنگ و بوی سیاسی و جناحی داشته باشد ، جدا معذوریم.

د) استدعا داریم که فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی (Space) بیش‌ از‌ حدِ معمول ، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید. تنظیمات دقیق متن ارسالی شما توسط ویراستاران وبسایت انجام می گردد.

اولین کسی باشید که خاطره شهید می نویسد “شهید محمود صابر درویش”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها

هیچ دلنوشته ای برای این شهید نوشته نشده است.