تخفیف‌ها و قیمت جشنواره‌ها در قیمت فروش در نظر گرفته نمی‌شود
توجه : برای فیلتر کردن نمایش ها در نمودار بر روی عنوان هریک کلیک کنید .

شهید ایرج شهسواریSHAHID IRAJ SHAHSAVARI

محل خدمت: آموزش و پرورش شناسه ایثار شهید : 3303100 دسته: ,

شهید ایرج شهسواری در 3 خرداد ماه سال 1325 در بیجار دیده به جهان گشود. در سال 1343 در بیجار بعنوان معلم روزمزد به یکی از روستاهای دوردست رفت و تا سال 1345 در آنجا خدمت کرد. در بهمن 45 به جنوب اعزام گردید بعد از چهار ماه دوره مقدماتی در پادگان همدان بعنوان سپاه دانش در روستاهای خراسان تدریس نمود. سال 48 به شهریار کرج منتقل و ضمن تدریس در روستاها در قسمت شبانه مدرسه عالی ادبیات در رشته زبان و ادبیات فارسی به تحصیل پرداخت. سپس به تهران منتقل و در قسمت شبانه دانشکده ادبیات دانشگاه تهران دررشته ادبیات عرب تحصیل نمود. در سال 52 و 53 در دوره فوق­ لیسانس ادبیات فارسی به تحصیل پرداخت.

شهید شهسواری عاشق خدمت به مردم و به ویژه نسل جوان بود و هفتم تیر سال ۱۳۶۰ در این راه به شهادت رسید و نام خود را برای همیشه جاودان تاریخ ساخت. از شهید ایرج شهسواری یک فرزند به نام آمنه ( ۱۳۵۵) به یادگارمانده است.

تلاوت سوره مبارکه الرحمن به نیت این شهید

تماس بگیرید

235 بار دیده شده مقایسه

زندگینامه شهید از زبان خویش

من در سال 1325 در بیجار در خانواده متوسطی بدنیا آمدم و دوران تحصیل را تا پایان سیکل اول متوسطه یعنی نهم در شهرستان بیجار بسر بردم یکسال نیز در سنندج تحصیل کردم در سال 1343 در بیجار بعنوان معلم روزمزد به یکی از روستاهای دوردست رفتم و تا سال 1345 در روستاهای بیجار با همان معلم روز مزد تدریس میکردم پایان هرسال بطور متفرقه در امتحانان دوره متوسطه شرکت میکردم تا اخذ دیپلم ضمناً تابستان را هم در مسجد و مکتب به فراگیری علم شرعیه می­پرداختم و آنچه که در طول سال از راه سوال و استعسار حل نمیشد حضورا می­ آموختم.
در بهمن 45 به جنوب اعزام گردیدم بعداز چهار ماه دوره مقدماتی در پادگان همدان بعنوان سپاه دانش در روستاهای خراسان تدریس نمودم پس از انقضای خدمت (سال 47) باز در روستاهای بیجار البته این بار بعنوان معلم رسمی به تدریس پرداختم سال 48 به شهریار کرج منتقل و ضمن تدریس در روستاها در قسمت شبانه مدرسه عالی ادبیات در رشته زبان و ادبیات فارسی به تحصیل پرداختم سپس به تهران منتقل شدم و در قسمت شبانه دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در رشته ادبیات عرب تحصیل نمودم در سال 52 و 53 در دوره فوق­ لیسانس ادبیات فارسی به تحصیل پرداختم.
پس از فراق از تحصیل همچنان تدرس می ­نمودم در ضمن کلاس های تعلیم قرآن و اصول عقاید کماکان خارج از کار تدریس موظف برحسب وظیفه شرعیه برعهده داشتم و شاید در همین رابطه بود که چند بار اطاقم زیر و رو شد در جریان انقلاب نیز به یاری و راهنمایی یکی از برادران (اکنون در مجلس شورای اسلامی است یعنی آقای سید جواد شرافت نماینده شوشتر، در جهت ارشاد دانش آموزان واهالی جنوب و جنوب غرب تهران اداء وظایف شرعیه مینمودم. بعد از انقلاب نیز کماکان تدریس می ­نمودم تا اینکه در شهریور 58 وارد کار اجرائی شدم و به سمت معاون آموزشی ناحیه 12 تهران برای مدت چهار ماه و سپس به سمت رئیس ناحیه 13 به انجام وظیفه پرداختم تا تاریخ 8/8/59 که به صلاحدید برادر رجایی در سمت فعلی (معاون اداری و مالی وزارتخانه) مشغول گردیدم. انشاءالله تعالی در جهت انجام تکالیف شرعیه (وظایف اداری مجزای اداء تکلیف شرعی نیست) شرمنده پیشگاه الهی نگردم بمنت و کرمت.


شهید شهسواری و مبارزه با رژیم پهلوی

ایرج شهسواری مبارزه خود را در سنگر آموزش و پرورش متمرکز کرده بود. او با بیان حقایق به نسل نوجوان و جوان، آن‌ها را نسبت به جنایات رژیم پهلوی آگاه می‌ساخت و از آنان می‌خواست در برابر ظلم و ستم هرگز سکوت نکنند. او در کشاندن صحنه مبارزات به مدارسی که در آن به تدریس مشغول بود نقش مؤثری داشت و در جریان انقلاب با کمک و همکاری سیدجواد شرافت به ارشاد و راهنمایی دانش‌آموزان و اهالی جنوب و جنوب غرب تهران می‌پرداخت. ساواک که به فعالیت‌های مبارزاتی شهید شهسواری پی برده بود، ‌چند بار خانه وی را تفتیش کرد اما از آن‌ جا که او رعایت نکات لازم را به عمل می‌آورد، ‌هرگز نتوانستند گزندی به او برسانند.


شهید شهسواری پس از پیروزی انقلاب اسلامی

با پیروزی انقلاب اسلامی وی هم چنان به امر خطیر تعلیم و تربیت ادامه داد و این بار با مناسب شدن فضا برای آموزش صحیح فرزندان ایران اسلامی ، همه همت خود را به کار گرفت. شهید شهسواری با همکاری دوستانش انجمن اسلامی معلمان ایران را بنا نهاد و نقش مؤثری در سالم‌سازی و پاک‌سازی محیط وزارت آموزش و پرورش داشت. در شهریور سال ۱۳۵۸ وارد کار اجرایی در سطح آموزش و پرورش شد و ابتدا به مدت چهار ماه مسئولیت معاونت آموزشی ناحیه ۱۲ آموزش و پرورش شهر تهران را عهده‌دار گردید. سپس در تاریخ ۲/۱۰/۱۳۵۸ به عنوان رئیس ناحیه ۱۳ آموزش و پرورش منصوب شد. در سال ۱۳۵۹ ه . ش دوره مدیریت در سازمان امور اداری و استخدامی را گذراند. وی در تاریخ ۸/۸/۱۳۵۹ از سوی شهید محمدعلی رجایی، نخست وزیر وقت به عنوان معاون اداری و مالی وزارت آموزش و پرورش منصوب شد و نقش مهمی را در بهبود ساختار نظام اداری و مالی این وزارت‌خانه ، منابع انسانی، رسیدگی به وضع معیشتی فرهنگیان و …. ایفا نمود.
وی یک بار هم از سوی شهید رجایی به عنوان وزیر آموزش و پرورش پیشنهاد شد اما بنی‌صدر با توجه به شناختی که از روحیه حزب‌اللهی شهید شهسواری داشت با این موضوع مخالفت کرد. او در طول تصدی مسئولیت معاونت اداری و مالی وزارت آموزش و پرورش‌ ، ‌فوق‌العاده شغل معاونت را دریافت نکرد و به همین دلیل از سوی شهید باهنر تشویق شد. تلاش برای افزایش و بهبود امکانات مدارس و ارتقاء سطح همکاری این وزرات‌خانه با دیگر نهادهای انقلابی، از جمله کارهایی بود که در مدت تصدی این مسئولیت آن‌ها را انجام داد. وی هم چنین به عضویت حزب جمهوری اسلامی درآمد و همکاری نزدیکی با این تشکیلات داشت. شهید شهسواری عاشق خدمت به مردم و به ویژه نسل جوان بود و هفتم تیر سال ۱۳۶۰ در این راه به شهادت رسید و نام خود را برای همیشه جاودان تاریخ ساخت. از شهید ایرج شهسواری یک فرزند به نام آمنه ( ۱۳۵۵) به یادگارمانده است.


ارتباط با جوانان ویژگی‌ بارز شهید

با اندک تأمل در زندگی شهید شهسواری می‌توان به سادگی پی به این نکته برد که نوجوانان و جوانان در منظر او از جایگاه بالایی برخوردار بودند . او همه عمر خود را صرف تعلیم و تربیت نمود و حتی مبارزات علیه رژیم پهلوی را نیز در درون مدرسه و عمدتاً در قالب فعالیت‌های آموزشی متمرکز نمود. او به خوبی دریافته بود که نسل جوان می‌تواند سرمنشاء بسیاری از تحولات در جامعه گردد. بنابراین با آنان ارتباط برقرار می‌کرد و با ارائه آموزش‌های صحیح آنان را از افتادن در دام‌های خطرناک نجات می‌بخشید و او فاصله میان خود وآینده‌سازان کشورمان را در قبل و بعد از انقلاب به کمترین میزان رسانده بود و با برقراری احساسات عاطفی و صمیمی میان خود و آنان ،‌اطلاعات و تجربیات خویش را به آن‌ها منتقل می‌کرد. وی نیازهای جوانان و زبان آنان را می‌شناخت و با کمال صداقت به اصلاح امور در میان آنان می‌پرداخت. شهید شهسواری همواره از واگذاری نقش‌های کلیدی در سطح وزارت آموزش و پرورش به جوانان ،‌استقبال می‌نمود. او با شناختی که از فطرت پاک جوانان داشت ، به یاری آنان می‌شتافت و سعی می‌کرد روحیه استقلال طلبی ،‌آینده‌نگری ،‌خودسازی ، تحرک وشادابی و … را در وجودشان تقویت کند.

ویژگی‌های اخلاقی و شخصیتی شهید

– دوست‌دار علم و دانش
– فداکار و با اخلاص
– پیشرو در نظام مشارکت‌پذیری
– روحیه انتقاد پذیری
– توجه به محرومان
– عدالت محوری از سجایای اخلاقی شهید شهسواری به حساب می‌آمد که توانسته بود آن‌ها را در درون خود پرورش دهد.

برچسب:
اطلاعات کلی
نام و نام خانوادگی

ایرج شهسواری

نام مستعار

نام پدر

رحیم

تاریخ تولد

1325/03/03

سن

35

تاریخ شهادت

1360/04/07

محل شهادت

حزب جمهوری اسلامی

شهادت در عملیات

نحوه شهادت

انفجار بمب

مزار شهید

بنای یادبود 72 تن
بهشت زهرای تهران

درصد جانبازی

محله

اطلاعات سازمانی
حوزه بسیج

محدوده پایگاه

پایگاه فعالیت

مسجد فعالیت

یگان خدمت

سمت و رتبه

رسته خدمت

ویژگی های شهید
فرهنگی مذهبی

ورزشی

شغلی

کارمند
معلم

تحصیلات

فوق لیسانس

رشته تحصیلی

زبان و ادبیات فارسی

محل تحصیل

مدرسه عالی ادبیات و زبان های خارجی

تصویر مزار شهید

تصاویر شهید

لطفا پیش از ارسال دلنوشته خود درباره شهید موارد زیر را مطالعه و بررسی نمایید.

الف) متن دلنوشته شما قبل از انتشار در وبسایت ، به طور دقیق بررسی می گردد و پس از تایید با نام خودتان برای عموم منتشر می گردد. بنابراین خواهشمندیم در ارسال متن خود دقت نمایید.

ب) در صورتی که دلنوشته ارسالی شما دارای محتوایی باشد که بتوان روی آن کار بیشتری کرد ، با هماهنگی خودتان ، ویراستاران وبسایت از نظر ادبی آن را ویرایش نموده و پس از ایجاد شاخ و برگ مناسب ، نسبت به انتشار آن در بخش های دیگر وبسایت اقدام می نمایند.

ج) توجه نمایید که از انتشار محتوای دارای اصطلاحات و الفاظ نامناسب ، محتوای مغایر با قوانین کشور جمهوری اسلامی ایران و هرگونه محتوایی که رنگ و بوی سیاسی و جناحی داشته باشد ، جدا معذوریم.

د) استدعا داریم که فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی (Space) بیش‌ از‌ حدِ معمول ، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید. تنظیمات دقیق متن ارسالی شما توسط ویراستاران وبسایت انجام می گردد.

اولین کسی باشید که خاطره شهید می نویسد “شهید ایرج شهسواری”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها

هیچ دلنوشته ای برای این شهید نوشته نشده است.