تخفیف‌ها و قیمت جشنواره‌ها در قیمت فروش در نظر گرفته نمی‌شود
توجه : برای فیلتر کردن نمایش ها در نمودار بر روی عنوان هریک کلیک کنید .

شهید عسگر پاسبانShahid Asgar Pasban

محل خدمت: سپاه پاسداران شناسه ایثار شهید : 50108800 دسته:

این شهید بزرگوار در چهارم خرداد 1342 ، در مراغه چشم به جهان گشود. پدرش محمد و مادرش، فاطمه نام داشت. تا اول متوسطه درس خواند. به عنوان پاسدار در جبهه حضور یافت. سیزدهم اسفند 1365 ، در پاسگاه زید عراق به شهادت رسید. وی در زمینه نقاشی ذوق هنری بالایی داشت و آثـار چندی نیز از او در منزل به یاد مانده است. و نهایتاً پس از 17 سال زندگی پاک و پربار شهید عسگر پاسبان در عملیات کربلای 5 در منطقه عملیاتی شلمچه در تاریخ اسفند ماه سال 1365 به ندای حق لبیک گفته و با چهره ای خونین به دیدار یار شتافت. مزار او در بهشت زهرای تهران واقع است.

تلاوت سوره مبارکه الرحمن به نیت این شهید

تماس بگیرید

127 بار دیده شده مقایسه

شهید عسگر پاسبان در سال 1342 در شهر عجب شیر به دنیا آمد. یک سال از به دنیا آمدن عسگر نگذشته بود که پدر گرامی خود را از دست داد و این مادر بود که میبایست جای خالی پدر را در تربیت او پر کند. با تمامی مشکلات و فقدان بدر، عسگر نونهالی فهمیده و باشعور تربیت می شد. برای او مشکل بود که بتواند فقدان پدر را تحمل کند ولی تربیت دینی و توکل مادر به خدا، موجب گردید که عسگر جوانی متدین و با خدا رشد یابد. و در همان سنین اولیه نوجوانی شروع کرد به نماز خواندن و ادای واجبات. عسگر با اینکه کم سن و سال بود اما به حد بالای رشد عقلی رسیده بود و خیلی از مسائل اجتماعی و سیاسی جامعه آن روز در درک میکرد. عسگر در سن 5 سالگی از خانواده تقاضا میکند برایش لباس پلیس بخرند تا او بتواند با پوشیدن آن لباس در برابر ستمهای ساواکیها و قاچاقچیها بایستد. عسگر با توجه به محیط روحانی و پاکی که در آن رشد یافته بود و نیز به خاطر فطرت پاکی که داشت، خیلی زود توانست به اصول الهی و ارزشهای والای انسانی پی ببرد و آنها را با خویشتن خویش عجین سازد. به طوری که به هنگام رسیدن به سن تکلیف بر خیلی از واجبات تأکید داشت. از جمله اینکه با غیبت و دروغ به شدت مخالفت میکرد و عکس العمل نشان می داد و حتی در زمانی اظهار داشته بود که افرادی که دروغ میگویند و غیبت میکنند و حق شرکت در تشییع جنازه مرا ندارند. در نقل قولها آمده است که عسگر فردی متواضع و سربه زیر بوده و هرگز با تندی و بدخلقی با کسی برخورد نمیکرد. لباسهایی را که نو بودند و استفاده نمیکرد به فقرا می داد و دوست داشت که هر چیزی را بین خود و آنها تقسیم نماید. همچنین او در ضمن تحصیل در دوره دبیرستان،کار میکرد و از طریق نیز به خانواده خدمت میکرد. وی در زمینه نقاشی ذوق هنری بالایی داشت و آثـار چندی نیز از او در منزل به یاد مانده است. و نهایتاً پس از 17 سال زندگی پاک و پربار شهید عسگر پاسبان در عملیات کربلای 5 در منطقه عملیاتی شلمچه در تاریخ اسفند ماه سال 1365 به ندای حق لبیک گفته و با چهره ای خونین به دیدار یار شتافت.


یک درس ؛ یک تکلیف

با تعمق در جمله آخر وصیتنامه شهید عسگر پاسبان، افکار به سوی ذکرحقیقی معطوف میگردد. با ذکر حقیقی، حجابهای بین عبد و حق رفع میگردد و موانع حضور قلب بر طرف می شود و قساوت قلب و غفلت برداشته می گردد و درهای ملکوت اعلی به روی عبد سالک باز می شود و همه ابواب رحمت و لطف پروردگار به روی او گشوده می شود. ولی شرط آن است که قلب در آن ذکر زنده باشد و مرده نباشد و با مردگان انس نگیرد. آنچه که غیر حق و وجه مقدس خداست از مردگان است که اگر دل با آن انس گیرد به مردگی نزدیک می شود. هر چیزی نابود شدنی است، مگـر وجـه خداوند. پس ای عزیز! در راه ذکر و یاد محبوب تحمل مشکلات هر چه بکنی کم کردی، دل را عادت بده به یاد محبوب، بلکه به خواست خدا صورت قلب، صورت ذکر حق شود. پس اگر طالب کمالات و معنویات هستی و سالک طریق آخرت و مسافر و مهاجر سیر الی الله هستی قلب را عادت بده به تذکر محبوب و دل را عجین گردان با یاد حق تعالی چراکه غفلت از مبدأ قدرت، انسان را به هلاکت می رساند.

برچسب:
اطلاعات کلی
نام و نام خانوادگی

عسگر پاسبان

نام مستعار

نام پدر

محمد

تاریخ تولد

1342/03/04

سن

23

تاریخ شهادت

1365/12/15

محل شهادت

شلمچه

شهادت در عملیات

کربلای پنج

نحوه شهادت

حوادث ناشی از درگیری

مزار شهید

بهشت زهرای تهران
قطعه 29 ردیف 81 شماره 8

درصد جانبازی

محله

اطلاعات سازمانی
حوزه بسیج

249 المهدی عج الله تعالی فرجه

محدوده پایگاه

پایگاه فعالیت

پایگاه مقاومت بسیج شهدای خیبر

مسجد فعالیت

مسجد مسلم ابن عقیل علیه السلام

یگان خدمت

سپاه پاسداران

سمت و رتبه

رزمنده

رسته خدمت

پاسدار

ویژگی های شهید
فرهنگی مذهبی

نقاشی

ورزشی

شغلی

تحصیلات

دوم نظری

رشته تحصیلی

محل تحصیل

وصیت نامه شهید

شهید عسگر پاسبان وصیتنامه خود را اینگونه آغاز میکند: به نام الله پاسدار خون شهیدان، با سلامی از عمق جان بر امام عزیزم که آرزوی زیارتش را دارم که البته موفق به دیدار او شدم. و ادامه می دهد: سلام بر امتی که از دامـان مـادرانش چـنین شکوفه هایی سرزده که چون شیران غران به پیش می تازند و کافران را به خاک ذلت می نشانند. امید است که جهانیان دریابند که اسلام تنها دینی است که تحت لوای آن در خواهند آمد. شهید عسگر پاسبان در جای دیگر از وصیتنامه می نویسد از خانواده ام می خواهم که با صبر و قناعت و استواری در برابر دشمنان بایستند و راه شهدا را ادامه دهند و سنگرها را خالی نکنند. شهید عسگر پاسبان خطاب به مادر گرامی می نویسد که ای مادرجان ای کاش هزاران جان داشتم و در یک لحظه فدای شما میکردم چراکه شما در تربیت من بسیار تلاش کردید و زحمت و رنج کشیدید و بدانید که شما مادران شهدا در قیامت و در نزد خدای تعالی از جایگاه خاصی برخوردار هستید که دیگران بر جایگاه شما غبطه می خورند. شهید عسگر پاسبان خطاب بـه بـرادران دیـنـی خـود می نویسد: برادران عزیز راه اسلام را در پیش بگیرید و از تاریکیها دوری گزینید، زیرا اگر قلبها به طرف تاریک پیش رود، آن وقت است که بر قلب آنها مهر میخورد و دیگر خوبیها و ارزشها را نمی پذیرد. در این مورد خدای تعالی در قرآن کریم می فرماید:

ختم الله على قلوبهم و على سمعهم و على ابصارهم قشاوة ولهم عذاب عظيم.

تصویر مزار شهید

شهید عسگر پاسبان
تصویر مزار شهید عسگر پاسبان

لطفا پیش از ارسال دلنوشته خود درباره شهید موارد زیر را مطالعه و بررسی نمایید.

الف) متن دلنوشته شما قبل از انتشار در وبسایت ، به طور دقیق بررسی می گردد و پس از تایید با نام خودتان برای عموم منتشر می گردد. بنابراین خواهشمندیم در ارسال متن خود دقت نمایید.

ب) در صورتی که دلنوشته ارسالی شما دارای محتوایی باشد که بتوان روی آن کار بیشتری کرد ، با هماهنگی خودتان ، ویراستاران وبسایت از نظر ادبی آن را ویرایش نموده و پس از ایجاد شاخ و برگ مناسب ، نسبت به انتشار آن در بخش های دیگر وبسایت اقدام می نمایند.

ج) توجه نمایید که از انتشار محتوای دارای اصطلاحات و الفاظ نامناسب ، محتوای مغایر با قوانین کشور جمهوری اسلامی ایران و هرگونه محتوایی که رنگ و بوی سیاسی و جناحی داشته باشد ، جدا معذوریم.

د) استدعا داریم که فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی (Space) بیش‌ از‌ حدِ معمول ، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید. تنظیمات دقیق متن ارسالی شما توسط ویراستاران وبسایت انجام می گردد.

اولین کسی باشید که خاطره شهید می نویسد “شهید عسگر پاسبان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها

هیچ دلنوشته ای برای این شهید نوشته نشده است.